Gårdsnavnet

Gårdsnavnet mitt er Lamondas Hoppekaniner, og dette er registrert i både NKHF og NKHLF. Gårdsnavnet ble godkjent høsten 2002, men da sammen med Rebecca Malin Søbak. I 2003 fant vi ut at vi ville ha hvert vårt, og da fikk jeg beholde Lamondas. Det er ingen spesiell historie bak hvorfor det ble akkurat Lamondas. Både Rebecca og jeg syntes det var fint, så da tenkte vi at vi kunne bruke det.

Når et kull blir født her i stallen, er det 100% nøye gjennomtenkt. Jeg bruker alltid veldig lang tid på å finne den riktige hannkaninen til mine hunner, og jeg tar ikke kull bare for å ha et kull. Når jeg vurderer om et kull kan bli bra, vurderer jeg helse, gemytt, fart og bygning - i akkurat den rekkefølgen.

Mitt mål for oppdrettet er å få frem kaniner som er middels store, høyreiste og nokså lange, har mye fart, men som samtidig skal være mulig å kontrollere. Selv om jeg er en av de som liker de noe større og lengre
kaninene, er likevel ikke målet mitt å få en så lang kanin som mulig. Kaninen skal ha en bygning som matcher resten av kroppen ellers byr det bare på problemer. Dessuten vil aldri en stor og lang kanin gjøre det bra på hoppebanen uten pågangsmot, fart og sprett, så dette vektlegges også høyt. I tillegg skal kaninen være koselig å ha med å gjøre, og eieren skal føle seg trygg på den. Det er klart at jeg ikke har noen garanti for at kaninen f.eks. vil ha det beste gemyttet du kan tenke deg for dette er veldig mye opp til eieren, men jeg gjør i alle fall mitt beste for at den har de beste forutsetningene for å få det.

I begynnelsen ble det parring på parring uten at en eneste levende kaninbaby kom til verden, og jeg ble til slutt kjent som "hun som aldri fikk kull på kaninene sine". Det ser imidlertid ut som om dette har snudd (bank i bordet), og seks flotte kull har til nå blitt født her :)