Aktuelt

18. september 2010:
11. juli ble Glød og Morris foreldre til 7 nydelige, små bebiser. Dette er et av de koseligste kullene jeg har hatt hvor samtlige unger har vært frampå, tøffe og nysgjerrige, og jeg har mang en gang i sommer sittet og kost meg med å ha dem hoppende rundt meg i innhegningen. Jeg har vært så heldig og funnet hjem til alle også, og alle bortsett fra en får komme til aktive hoppehjem, så jeg kan ikke være annet enn strålende fornøyd! Lille Isabella (som jeg kaller henne, altså Beyond Imagination) har fortsatt ikke flyttet siden Hallgjerd må bygge ferdig kaninstallen først, og det er bare koselig å ikke være helt tom for kaninunger enda.

Ellers har jeg endelig fått min egen, lille Ypsibebis jeg også. Ypsi er jo min store stolthet som jeg egentlig selv skulle beholde fra Greske Alfabetet-kullet, men som flyttet til Andrea i Sverige i stedet. Siden har jeg vært sikker på at et avkom etter henne en dag skulle få flytte hit, og da Andrea høsten 2009 fortalte meg at årets kull ville være Ypsis siste, sa jeg med en gang ifra om at jeg ville ha en. Gleden ble desto større da jeg fikk vite at det var Morris' pappa Ciro som skulle
parres med Ypsi. Jeg er jo kjempefornøyd med Morris, og en Morrisinspirert Ypsi er helt umulig å motstå! Med god hjelp av Linnea Tveraaen, fikk vi fraktet Tindra (som jeg har kalt henne) til svenskegrensen slik at Annicken og jeg kunne reise over sist helg og hente henne. Jeg er superfornøyd med min vakre nykomling, og jeg gleder meg masse til å bli bedre kjent med henne og begynne og hoppe med henne. Liker også tanken på at hun ble født 1. juli - samme dag som min gode, gamle NonStop (og jeg) ble født :)

MOKH skal i år arrangere NM i rett bane og lengde i Vikersund, og som leder begynner det å bygge seg opp med alle oppgaver som skal gjøres før det hele braker løs 6.-7. november. Det er det første NMet jeg er med på og arrangere, og heldigvis har jeg fantastiske støttespillere i klubben som sammen med meg skal lage tidenes beste NM! Flere av oss har holdt på lenge med kaninhopping og sammen med Anica som har mange NM på baken, tror jeg det kommer til å bli et supert NM! Jeg er i alle fall kjempespent og håper så klart på at det ikke bare blir stress og mas, men også masse kos og hygge :) Håper på at mange tar seg turen!

Neste konkurranse nå blir Pia Memorial i Åmot 16. oktober så sant vi finner frakt, og etter det blir det nok pause frem til NMet. Petter mangler to pinner i vanskelig for å kunne være med på NM, men så sant han ikke tar en pinne på Pia Memorial, tror jeg ikke vi gidder og konkurrere noe voldsomt mer for å ta de siste pinnene. Vi får se, det hadde så klart vært gøy og hatt med han også :)

18. mars 2010:
De siste månedene har vært ganske late og ikke så aktive hva det gjelder kaninhopping. Vi har bare vært på Valentineskonkurranse og NM siden sist, men på Valentineskonkurransen slo Glød til og vant rett lett. Kjempeartig at hun endelig viser hva hun kan :) Vi skulle egentlig ha treningskonkurranse her nå på lørdag, men dessverre er det for mye snø i hagen til at det er gjennomførbart. Satser på å få arrangert en liten konkurranse her så fort snøen har smeltet litt mer, også skal vi jo uansett arrangere Buskerudmesterskapet andre helga i april.

Kaninstallen har vært lagt på is de siste månedene. Det er bare dører og gulvbelegg som er igjen, men det har vært så kaldt at det har vært umulig å jobbe med gulvbelegget - det bare sprekker. Så satser på at vi får tatt opp arbeidet igjen nå som det går mot mildere tider. Ser veldig frem til å få alle på et sted!

Driver også og planlegger årets kull, og hvis jeg får det som jeg vil, kommer det til å bli virkelig et kull av de store! Et par ting som må klargjøres på forhånd, men jeg krysser fingrene alt jeg kan :)

26. november 2009:
Jeg ligger hjemme og er syk, og da fikk jeg endelig tid til å ta i et tak på hjemmesiden. Med god hjelp fra Camilla Skjølås (hva skulle vi vel gjort uten henne?), har hjemmesiden fått et velfortjent fresht og vinterlig look. Jeg går bare og ser fram til jula nå, så da var en vinterlayout på sin plass :)

Siden sist har Rune klart å få ferdig tre bur i kaninstallen, så da fikk de tre som stod ute, flytte ned i kjelleren de også. Jeg har ikke ord for hvor herlig det er å slippe å gå ut i rufsete og kaldt vær og kakke ut is av vannkoppene! Det er ikke veldig varmt i kjelleren, blir nok ned mot 2-3 grader på det kaldeste, og det synes jeg passer helt perfekt. Ikke så kaldt at vannet fryser, men heller ikke så varmt at det blir unaturlig for kaninene. Hvordan alt ser ut i stallen min, kan du se på "Stallen" som ligger under "Lamondas".

Vi har vært på en del konkurranser i det siste, og sist var vi på NM i rett bane og lengde i Tønsberg. Det var en kjempekoselig tur, og jeg synes Allie og Sasha gjorde en kjempeflott innsats med hhv. 6+8 feil og 8+7 feil. At Sasha faktisk hoppet noen hinder inne, er jo virkelig en overraskelse, og jeg kunne ikke ha forventet mer av Allie siden vi fortsatt holder på å finne litt ut av hverandre. Neste konkurranse for oss vil bli 5. desember på Julemarkedet på Krøderen. Håper det blir en koselig konkurranse med masser av julestemning!

For øvrig skal Ypsi, min store stolthet, møte pappan til Morris, Ciro, til neste år, og da tror jeg det blir vanskelig å motstå enda et svensk tilskudd i kaninbesetningen. Det kommer mest sannsynlig til å bli Ypsis siste kull også, så jeg må nok bare ha en fra det kullet. I så fall blir alle burene i stallen okkupert (et av de skal gå til to av marsvina
mine), og det er vel kanskje like greit. Tomme bur står sjelden så veldig lenge tomme uansett :P

Til høsten er det store sjanser for at vi i MOKH sammen med Drammen KAF skal arrangere LUU og NM. Vi har i alle fall søkt, og siden Jæren er eneste som har meldt seg som arrangør som egentlig bare meldte seg fordi ingen andre har meldt seg, har vi fått inntrykk av at det er ganske sikkert at vi kommer til å få det. Vi har fått låne en hall helt gratis i Vikersund, så da måtte vi jo bare slå til :) Vi er kjempegira på å endelig få lagd et NM akkurat som vi vil ha det i alle fall, og kommer til å jobbe masse for å få til et strålende arrangement (men akk, det blir nok mye jobb :P)!

Da håper jeg alle får en riktig fin førjulstid. Jeg på min side, har tenkt til å lage stort sett alle julegaver i år, så jeg har nok å henge fingrene i for tiden i alle fall!

16. september 2009:
Så var det plutselig gått nesten et halvt år siden sist jeg har skrevet her! Siden da, har Satine hatt kull med Liko hvor alle først ble solgt, men så kom Mento tilbake igjen. Han ønsker seg veldig gjerne et nytt hjem. Han er en utrolig snill og god kanin som jeg med glede hadde beholdt selv, men jeg føler jeg har nok hanner nå. Hoppe kan han også, så det hadde vært veldig moro om han kom til en kaninhopper! Du kan lese mer om han her.

Dessverre tok jeg avgjørelsen og avlivde NonStop 7. september. Min kjære, gamle venn slet mye med fordøyelsesproblemer og en vekt som gikk som en jo-jo, i tillegg til at hun både hadde dårlig syn og balanse. Jeg syntes hun fortjente å slippe før det ble enda verre, men det var virkelige tøffere enn jeg noen gang hadde innbilt meg. Man tror liksom man blir litt herdet med årene, men det er virkelig annerledes når det er en kanin man har hatt i 9 år. Hun har alltid vært der på en måte, så det er fryktelig tomt uten henne :( Hvil i fred <3

Litt positivt har det jo skjedd etter det heldigvis. I slutten av juli bestilte jeg meg superimpulsivt en ny svensk hann fra et utrolig spennende kull hos Snöflingans, og på mandag kunne jeg endelig reise og hente han. Det ble litt av en tur for han først fra Fia i Gävle via en annen person til Dalarna, og så fra Dalarna med en ny person til Charlotte Vivungi i Kil, og deretter hjem til meg, men nå er han altså her. Vil takke så mye til alle som var så snille å hjelpe meg med å få han nærmere norskegrensa! :)

På lørdag er det dags for Buskerudmesterskapet, og jeg gleder meg masse! Vi skal ha alle baneklassene på en dag, så det blir nok en lang og hektisk dag, men heldigvis er det ikke veldig mange startende i hver klasse.

Enda en ting som skjer for tiden, er at vi driver og bygger kaninstall i kjellern. Det blir 9 bur på 120 x 80 cm, og jeg gleder meg vanvittig til å endelig få litt orden på kaninholdet mitt. Akkurat nå føles det som om det er kaniner og kaninting overalt, så det skal bli deilig å få alt på et sted. Må si jeg virkelig har fått opp kanininteressen igjen, og det føles nesten ut som da jeg var 12 år og superfersk :P Litt fiffig, men veldig herlig også. Ja, også har jeg jo blitt ferdig med dyrepleierutdanningen også, så nå er det ingen skole og eksamener som kan frarøve kaniner og andre ting jeg har lyst til å drive med, noe oppmerksomhet :)10. april 2009:
Påske og fri er her, og med det blir det litt tid til oppdatering av hjemmeside. Det har vært mer eller mindre strålende vær hver dag, og kaninene har kost seg med å være mange timer ute i innhegningene sine. Det blir det en del bilder av også, og et lite utvalg er lagt ut på hver kanin sine egen side (bortsett fra NonStop som ikke har vært så fryktelig fotogen, stakkar :P).

Ellers er jeg i full gang med planlegging av kullet Satine skal ha i løpet av sommeren. Det er fortsatt ikke avgjort hvilken hann jeg skal bruke, men jeg har en del i kikkerten, så det blir vel ikke så altfor lenge til det blir offentliggjort. Det blir virkelig spennende å se hva slags unger som vil komme, for Satine er nok den fineste hunnkaninen jeg noen gang har hatt.

På konkurransefronten har det vært litt stille i det siste, men 20. april har Petter og jeg tenkt oss på treningskonkurranse her i Drammen. Han har jo bare startet rett middels en gang, så det kan jo bli litt spennende i og med at det også er inne. Vi tar det som en trening :) Etter det er jeg litt usikker på hva som blir den neste
konkurransen, men det dukker nok opp noen! God påske!

21. mars 2009:
Hjemmesiden har fått en skikkelig facelift, og det er bare å bøye seg i støvet for Camilla Skjølås som har lagd den fine layouten - tusen takk! :)

Siden sist har det kommet et svenskt tilskudd hit, Morris, og det er jo en historie i seg selv. Maria Louise og jeg søkte om importtillatelse for hver vår kanin cirka 10 dager før vi skulle reise, og vi fikk telefon fra Mattilsynet en ukes tid senere som informerte oss om alle regler og som sa de skulle skrive under og sende søknaden tilbake. Maria fikk sin kort tid etterpå, men min kom ikke. Den var fortsatt ikke kommet fredagen før vi skulle reise, og vi skulle reise på søndag, så da begynte det å haste litt. Jeg ringte Mattilsynet og lurte på hvor det ble av den, og da viste det seg at de hadde trodd Maria og jeg søkte om samme kanin, så de trodde det holdt at de sendte en godkjent søknad bare til Maria Louise 8-) Men de skulle sende den, og heldigvis var den i postkassa neste dag.

Men problemene stoppet ikke der. Tina (oppdretteren til Morris) klarte selvfølgelig å finne den mest firkanta distrikstveterinæren som fantes i Sverige, så han ville ikke skrive under på at Morris ikke var vaksinert siden han mente man ikke visste det med mindre man tok en blodprøve for å sjekke antistoffnivået. Det er jo greit nok det, men alle andre jeg har snakket med som har importert, har aldri hatt noe problem med det punktet - veterinæren har bare stolt på at oppdretteren har snakket sant om at kaninen ikke er vaksinert. Tina skrev jo selv under på at han ikke var vaksinert, men jeg var veldig redd for at vi skulle bli stoppet i tollen pga. det punktet. Man vet jo aldri hvor firkanta de er, men heldigvis stempla de papirene og slapp oss
gjennom. Da var imidlertid Mattilsynet neste hinder, for de hadde også bedt om å se papirene.
Jeg sendte de en snau uke etter at vi var kommet hjem, men etter to
uker hadde jeg fortsatt ikke hørt noe. Jeg ringte, men hun jeg skulle snakke med, var på ferie, så hun skulle ringe meg uka etter. Hun ringte noen dager senere og kunne til min store lettelse meddele at alt var i orden. Jeg skjønner ikke helt hvorfor de ikke bare kunne ringt med en gang i steden for å holde meg på pinebenken. Så endelig kunne jeg tørre å begynne å bli glad i den søte svensken :)

- Men helt ferdig var vi enda ikke. Noen dager etter importen, fikk vi en giro i posten på 560 NOK for gebyr for tillatelse om import av kanin noe de ikke hadde nevnt med et ord. Heldigvis er pappa jurist, så han skrev en heidundranes klage, og vi slapp å betale! Så etter at jeg søkte om tillatelse til å importere i midten av januar, kunne jeg for en uke siden endelig være sikker på at Morris ville bli :) Han har helt klart blitt mer bekymring og styr enn jeg hadde trodd det, men jeg er veldig glad for at jeg kjøpte han! Han er en ordentlig søt og snill gutt uten et fnugg av vondt i seg, og det ser også til at han har forstått hoppingen kjempelett. Det blir spennende å se hvordan denne karen vil utvikle seg :)

Vi har vært på et par konkurranser i det siste, og den ene var sist helg hvor bl.a. Morris startet for første gang. Han hoppet med 3 feil i rett lett og 1+2 feil i kroket lett, så det gikk over all forventning tatt i betraktning at jeg kun hadde hoppet med han bittelitt dagen før! Ellers hoppet Petter og Satine også godt, men det ble ingen pinner. I dag har vi vært på Sysle og hoppet, og her tok Petter pinne med 1+0 feil i kroket lett og ble middels her! Satine hoppet ikke så bra med 5 feil - masse slurv, mens Morris var superflink med 3+2 feil. En av feilene i begge omganger var vanngrava som han aldri hadde sett før, men i andre omgang puttet han bare en liten labb nedi og spratt så høøøyt over. Jeg er så imponert over denne kaninen - han er virkelig akkurat som jeg hadde håpet! :D

28. oktober 2008:
Nok en konkurranse er overstått, og denne gangen var det Savnekonk på Tomb. Det var en veldig koselig, men kald konkurranse selv om mine ikke fikk de helt store resultatene. Petter og Sasha var mer interessert i å late som de var sultefôra i en måned (med andre ord var de mest opptatt av å spise gress), men jeg er likevel fornøyd at i alle fall Sasha i det hele tatt kom igjennom banen! Amy startet for første gang i rett middels, og det syntes hun nok var en litt kjip høyde, for hun klarte bare et hinder :P Elena derimot, var veldig flink med 1+1 feil i rett lett, og hun hoppa lett og kjapt :) Bare et par små feil som ødela, men det kommer, det kommer! Petter klarte 40 cm i høyde ikke elite, og det er jeg faktisk veldig fornøyd med siden han aldri har hoppa noe særlig høyere enn lett, og Sasha spratt lett over 50 cm (som vanlig) ^^ Så alt i alt en fin konkurranse :)

Neste konkurranse er nå NM om et par uker, og jeg gleder meg veldig! Det er endelig bestemt at Mariann og Geir også kommer, så det blir spennende å se hvordan de vil gjøre det i elite! Å hoppe inne er jo alltid veldig annerledes enn å hoppe ute, men spennende likevel :)

23. oktober 2008:
Da var det på tide med en skikkelig oppdatering igjen! Vi har vært på en del konkurranser i det siste, og det er veldig gøy å være litt aktiv igjen. Blant annet var vi mandag i forrige uke på treningskonkurranse her i Drammen hvor Petter vant rett lett og fikk sin første pinne her. Sist helg var vi på Lamondas Trophy, og der fikk Amy (som jeg starter for Hege) pinne i rett lett og ble middels, og Petter fikk sin andre pinne i kroket lett. Det er gøy at Petter begynner å plukke litt pinner, for jeg har alltid visst at han har det i seg! Han har bedret seg veldig etter kastreringen, og snuser ikke mer. Men han kan likevel plutselig bli veldig ukonsentrert og få "motorstopp", men det er i det minste sjeldnere enn før! :) Vi skal på konkurranse allerede på søndag, og da blir det Tomb vi skal avlegge en visitt. Sasha og Petter blir med, og så skal jeg starte Elena og Amy for Hege.

Ellers går det mot kaldere tider, og vannflaskene er allerede byttet ut med vannskåler. Jeg kom ut en morgen hvor Petters vannflaske hadde sprukket fordi den hadde fryst, så da var det på tide å innse at sommeren er over :P

Jeg har så vidt begynt å hoppe litt med Satine også, men hun er litt uregjerlig. Hun har ingen problemer med hinderne, det er bare det å få henne over. Dette kommer nok av at jeg ikke har gått tilstrekkelig med henne i bånd, så jeg tror det blir bra når hun blir vant til det. Jeg er i alle fall superfornøyd med henne - hun er en ordentlig herlig jente! :)

14. august 2008:
Da har jeg endelig fått oppdatert hjemmesiden igjen. Etter at jeg så hvordan fargen på layouten så ut på visse dataer, fant jeg ut at den måtte endres asap :P Den ser mye bedre ut på min data, jeg lover! Hehe. Ble litt påvirka av besøket hos Geir-bebisene her om dagen, så da ble det en babyinspirert layout.

På Ospeliens cup gikk det over all forventing! Jeg fikk starte Elena og Amy til Hege Johannessen siden jeg bare hadde med meg Sasha (og NonStop utenfor i middels), og begge hoppet med 1+1 i rett lett. De har ikke hoppet noe særlig de siste månedene, så det var veldig overraskende! NonStop var kjempeflink utenfor i middels og rev ikke et eneste hinder - hun fikk bare et par korrigeringsfeil. Kjempegøy at min gamle dame fortsatt kan gamle takter :) Sasha hoppet helt alright i rett elite med 5 feil, og i lengde elite tok han fullstendig av. Han spratt enkelt over alle lengdene, men jeg var sikker på at han ville gå ut på 180 cm. Han har hoppet 180 cm to ganger i hele sitt liv, og det er fem år siden, så forventingene var ikke akkurat de høyeste. Men tror du ikke han hoppet over på første forsøk da? Det var utrolig gøy - kan ikke tro jeg holdt på å pensjonere denne kaninen fra hoppebanen for godt for et års tid siden! På toppen av det hele kom han på plassen utenfor sert, så det var veldig veldig gøy :)

Ellers går jeg bare og venter på å få min nye lille baby. Jeg var som sagt og tittet på dem her om dagen, og jeg forelsket meg helt i den ene viltgul brokede. Heldigvis ble både Mariann, Maria Louise og jeg enige, så lille Satine flytter hjem til meg i løpet av et par uker. Tre bebiser og tre interesserte - det skal litt til for å gjøre alle fornøyde, men det gikk heldigvis bra :P

Til helga er det tid for konkurranse igjen, denne gangen Carmentas cup på Noresund. Reiser med Petter og Sasha, og jeg skal også starte Elena for Hege. Jeg skal starte henne videre nå når Hege flytter til Karmøy, så det blir gøy å ha litt flere å starte igjen.

22. juli 2008:
Da var det vel på tide med en oppdatering her på aktueltsida også! Denne våren har blitt mye mer kanin enn i fjor. Jeg har virkelig fått opp kanininteressen igjen nå som jeg bor et sted det er så enkelt å ha kaniner, og hvor ikke alle bare synes det er rot og stress med dem :) 9. juli ble Geir som kommer fra mitt greske alfabet-kull, pappa til tre babyer. Moren er Cassidy til Maria Louise, og fra dette kullet er jeg helt nødt til å ha en bebis. Jeg gleder meg kjempemasse til å få en ny liten en, for det er hele fem år siden jeg bestilte meg en kaninbaby sist (Mille). Skal også bli gøy å trene opp en kanin helt fra starten igjen.

Sist onsdag ble Petter kastrert. Han har vært ganske hannete i form av snusing og parring, og han stresset rundt hele tiden for å finne dame. Det tar nok litt tid før man legger merke til noen forskjell oppi hodet hans, men jeg er sikker på at han får det bedre som kastrert når jeg uansett ikke har tenkt til å bruke han i avl :) Han ble kastrert på klinikken jeg jobber, og det var ganske skummelt å vite at det var min kanin som lå på bordet der inne. Jeg ville egentlig være med litt på inngrepet, men jeg ble kastet ut siden de skjønte jeg var så nervøs :P

På lørdag reiser Sasha og jeg avgårde til Skarnes for å starte på Ospeliens cup. Siden det er så kort tid siden Petter ble kastrert, må han være igjen hjemme sli at sår og "innmat" får tid til å gro.

16. juni 2007:
En god stund siden jeg har skrevet her, så nå var det på tide med en liten aktuelt-oppdatering!

Litt har skjedd siden sist. Jeg bestemte meg for å la Rebekka beholde Liga om hun ville, og det ville hun, så nå er ikke Liga min lenger. Man slutter på en måte å være knyttet til kaninen når den har bodd så lenge fra deg, så jeg tenkte det ikke var noen vits i å tviholde på henne hvis Rebekka ville ha henne. Og jeg er 110% sikker på at Liga har det supert der oppe :)

I tillegg til Liga, har det blitt fjernet enda en kanin til fra "kaninbestanden" min. 6. juni valgte jeg å avlive Snuppi av forskjellige grunner (les om det på siden hennes). Det var faktisk mer lettende enn trist å la henne slippe, men skal si det er veldig, veldig tomt etter henne. Nå har hun det i alle fall bra :)

Det var litt fiffig, for 8. juni fikk man virkelig oppleve "the circle of life" da Sigma fødte syv skjønne, små kaninunger. En av veteranene går bort mens nye liv blir født - det er slik det skal være! Mor og barn har det ypperlig til tross for at jeg var litt bekymret for varmen de første dagene. Men jeg tror det hjalp med hyppig vannskifte og flasker med fryst vann i i buret, og nå er heldigvis ikke varmen lenger noe problem. Ungene er i dag en uke gamle, så nå er det ikke mange dagene til de åpner øynene og kommer ut av redet. Det er da "moroa" virkelig begynner! Jeg tviler på at jeg klarer å la være å beholde en, men vi får se hvordan ting er når de er leveringsklare.

Sasha har for øvrig blitt elite i kroket siden sist! Det er så utrolig gøy at gammern er oppe og går igjen :D Jeg hadde aldri i verden trodd at han skulle slå til igjen, for jeg hadde jo så godt som pensjonert han. Kjempeartig! Så får vi se om han liker elite-høyden da :)

Egentlig skulle vi ha vært på Buskerudmesterskapet i dag, men siden det ikke ordnet seg med transport til stasjonen, måtte vi bare droppe å reise. Det var kjempekjedelig, for jeg ville gjerne konkurrere en gang nå før sommerferien, i tillegg til at det jo var på Sysle! Jeg er litt usikker på hvor aktiv i kaninhoppingen jeg kommer til å være fremover, for jeg merker jeg mister mer og mer lysta til å stresse med konkurranser og slikt. Det er koselig å ha noen kaniner, og jeg klarer nok ikke kutte helt ut på en stund, men vi får se hva som skjer over sommeren.