Året 2005

År 2005 tror jeg har vært et av de årene hvor det har vært aller mest kaninhopping for min del. Jeg tror jeg med hånden på hjertet kan si at jeg aldri har konkurrert så mye som jeg har gjort dette året. Derfor lar jeg være å ramse opp de viktigste konkurransene nå, for det blir så vanskelig å plukke ut noen.

28. januar døde lille Mille pga. komplikasjoner ved fødselen. Savnet var utrolig stort etter den herlige kaninen, og til slutt greide jeg ikke se buret hennes stå tomt lenger. Jeg sa da ja til å ta imot en fra dvergekullet, og det ble Mylo som kom til meg. Dette angrer jeg absolutt ikke på!

Alex begynte virkelig å vise seg på hoppebanen på våren og høsten, og ble middels i begge klasser ganske raskt. Han hoppet strålende i middels de første gangene han startet der, men plutselig låste det seg helt for den lille kaninen, og nå har han hatt og har en lang pause.
Sasha greide endelig å komme opp i elite i rett bane, men har ikke helt funnet seg til rette her. Han har også begynt å rive seg bort i vanskelig, så nå har også han pause.

På våren fikk Lena nytt hjem hos Kristine Skaflem fordi jeg ikke følte jeg kunne gi henne all den oppmerksomheten som hun fortjente, og her har hun det supert. Hun har blitt mor til tre søte små, og nyter det gode liv som avls- og kosekanin :o)

I slutten av juli ga jeg etter for presset, og lot Emma flytte hit. Jeg hadde i et par måneder sikla på det kullet, og etter at Snuppi igjen trengte en burkamerat fordi Lena flyttet, så jeg ingen annen grunn til at hun ikke kunne flytte hit. Idyllen sprakk dog da jeg overtok Pernille i begynnelsen av august. Emma hadde absolutt ingen planer om å dele Snuppi med noen, så det endte med at hun fikk flytte for seg selv. Etter en måneds tid flyttet Tii hit også for en liten stund. Hun hadde jeg startet for Nina fra våren, så jeg var veldig glad da hun flyttet tilbake hit. Det eneste problemet var at nå hadde jeg 8 kaniner, og det hadde jeg ikke lyst til. Tii flyttet etter en liten stund, før jeg ble altfor knyttet til henne, til Mariann. Men hadde ikke Mariann tatt henne, ville hun nok fortsatt bodd her ;o)

I slutten av oktober gikk NM i rett bane og lengde av stabelen. Her startet Sasha i elite og Nonstop i veteran siden jeg tok henne ned da hun ble 5 år. Sasha rev det meste, men endte faktisk opp på en 12. plass siden han ikke gikk ut på maxtid. Det var med andre ord MANGE som gikk ut på tid ;o) NonStop derimot, imponerte stort og endte til slutt opp med NM-sølv! Det var utrolig gøy, og NonStop virkelig storkoste seg :oD

Jeg kan nok ikke ha et referat fra 2005 uten å nevne Nina.
Jeg kan i alle fall trygt si at i år 2005 opplevde jeg det verste jeg noen gang har opplevd. Min beste venn og støttespiller, Nina, omkom i en bilulykke 1. august, og i samme bilen var min andre bestevenninne også, Trine. Hun overlevde heldigvis, ellers vet jeg ikke helt hva jeg skulle gjort, men tapet av Nina har vært utrolig mye mer vanskelig enn jeg noen gang kunne ha forestilt meg. En sånn hendelse unner man ingen. Nina var en herlig person som alltid var i godt humør. Vi drev jo DOKH sammen, og jeg savner virkelig å ha henne og samarbeide med. Hun hadde alltid en "det ordner seg-attitude", og jeg merker nå hvor mye jeg savner det nå. Dessuten stilte hun alltid opp for meg, uten unntak, og det er rart å ikke ha henne å snakke ut med lenger.. Hvil i fred, verdens beste person <3

________________________________________________


Oppsummering:
Årets kosligste konkurranse: Babykonkurransen
Konkurransen hvor kaninene hadde best resultater: Mia Memorial
Årets mest slitsomme konkurranse: Julestevnet
Årets morsomste hendelse på konkurranse: Da Beate og jeg irriterte alle grønne og blå med pipestemme på Stavanger cupen *smile*
Årets verste hendelse på konkurranse: Da det var helt umulig å få folk til å sette opp pinner på Julestevnet er om ikke annet en sterk kandidat ;o)
Årets største overraskelse: Da Alex hoppet med 2+1 på sin første middelsstart
Årets nedtur: Nina..
Antall pinner/sertifikat plukket gjennom året (med meg som fører): 28
Årets pinneplukker: Mylo (10 pinner)
Årets største takk til: Takk for alt, Nina

Svar på spådommene for 2005:
Jeg trodde Mille og Lena ville ha fått kull innen året var omme, dette skjedde ikke.
Jeg tippet at Sasha ville være elite i rett bane, og vanskelig i kroket med 3 pinner. Nesten riktig, han er elite i rett, men har bare 2 pinner i kroket.
Trodde ikke NonStop ville ta noen pinner i kroket før hun ble tatt ned i veteran, og det gjorde hun heller ikke.
Snuppi vil fortsatt ligge på lett og være mer eller mindre pensjonert fra hoppebanen, tippet jeg, og det også var riktig.
Jeg tippet at Lena ville bli middels i begge baner med 1 pinne. Da jeg omplasserte henne, var hun middels i begge.
Innen Belle flytter, kan det hende hun vil ta en pinne i lett klassene --> Det gjorde hun ikke.
Jeg trodde Alex ville være middels med 1 pinne i hver, men han er middels uten pinner.
Jeg trodde Mille ville bli vanskelig også i kroket, og ta noen pinner her - nærme seg elite. Jeg tippet også at hun ville være elite i lengde og høyde. Hun døde dessverre før hun fikk tatt fatt på konkurransekarrieren for 2005 :o(

Mine spådommer for 2006:
• Sasha: Sasha vil nok være klassifisert som nå, eventuelt med en pinne eller to ekstra i kroket om han finner tilbake til formen igjen.
• NonStop: Hun er veteran, så vanskelig å si så mye om henne. Men tror hun kan hevde seg ganske godt på NM.
• Alex: Om han begynner å hoppe igjen etter pausen, tror jeg at han kan greie å få et par pinner i middels.
• Emma: Jeg tipper middels i begge baner.
• Mylo: Mylo vil garantert komme seg opp i vanskelig. Jeg har stor tro på at han også her kan hevde seg, så jeg tipper 2 eller 3 pinner i begge baner.
• Snuppi og Pernille: Pensjonert :o)

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!!