Året 2003

Året 2003 har vært et år hvor mye har skjedd og en hel del overraskelser.

Første konkurranse dette året var faktisk en utstilling, tidlig i januar. Jeg ville nok en gang prøve meg på dette, og denne gangen var målet, som alltid før, å få en kanin som ikke ble disket pga. vekt. Og det greide jeg, Snuppi, som var den eneste som var med, fikk 90poeng, og jeg var helt i skyene - til tross for at utstilling ikke akkurat er det jeg driver med.

Den første hoppekonkurransen etter dette var nyttårskonkurransen i Eidsvoll, 18-19. januar. Her hoppet Sasha seg frem til middels i rett bane, og vant hele klassen. Det var mange som spurte meg om jeg ikke var glad for det siden jeg ikke sa noe, men det var bare fordi at jeg ble så utrolig overraska! Husker det kjempegodt, og det var en utrolig morsom opplevelse.

Så satte jeg mitt neste mål; å få Sasha og NonStop opp i middels i kroket også. Sasha greide å kapre pinne på pinne på hver eneste konkurranse etter nyttårsstevnet, og på Fylkesmesterskapet i ØRKH 27. april fikk både Sasha og NonStop deres tredje pinner i kroket, og jeg hadde dermed to nybakte fullstendige middelskaniner! På denne konkurransen kom NonStop på andre og Sasha på tredje :)
Da jeg kom hjem fra dette stevnet ventet både en trist og en VELDIG gledelig nyhet. Det triste var at mitt lille hvite marsvin, Likja, var død, hun døde rett etter at jeg var kommet hjem. Men det jeg kunne glede meg med var at Snuppi ENDELIG hadde fått kull! Jeg hadde vært litt for lite forsiktig og hatt hun og Sasha sammen, og plutselig fant Snuppi ut at hun ville ha unger. Hun fikk fire viltgule bebiser som viste seg å bli noen utrolig lovende hoppekaniner!

3-4. mai var det duket for OOHKs første store stevne, som viste seg å bli det stevnet jeg husker best av alle fra dette året. Sasha gjorde det helt utrolig i klassene, og fikk disse resultatene: 2. plass i rett middels (pinne!), 1. plass i kroket middels (pinne!) og 3. plass i lengde åpen (første pinne på 160!). Det var så utrolig gøy, og tror Sasha koste seg like mye som meg! =)

14. mai kom kull nr. 2 her i stallen. Jeg fikk låne Karen Maries hunn, Xen, til å ha kull på siden mine kaniner (egentlig) aldri fikk unger. Her kom det hele 8 unger, 7 viltgrå og en svart, og alle levde opp. Dessverre stakk den ene av da den var ca. en måned gammel, men resten lever i beste velgående :) Tøffeste kaninen ever, Solan, var stolt far.

7-9. juni var det ENDELIG 1814cup, og jeg var ikke den eneste som hadde gledet meg i månedsvis! Det ble ikke de store resultatene i bane, men Sasha kapret sin andre pinne i lengde, og forlenget også sin rekord til 180!

Så bestemte Karen Marie og jeg oss for at vi nesten måtte ta oss en tur til Stavanger. Jeg hadde bare vært der en gang, NM i rett bane og lengde 02, og dette måtte vi jo gjøre noe med! Vi fant ut at vi skulle dra på Haydn Memorial, 9-10. august, og dette var en kjempekoselig konkurranse :) Sasha var også da den beste av mine kaniner ved at han tok sin tredje, og siste, pinne i lengde og dermed ble elite, pluss at han fikk sin andre pinne i rett middels! Men skal ikke glemme NonStop heller som gjorde det utrolig bra i kroket middels med kun 1+1!

16-17. august var det Bygdetundagene og Åpen Gård, og dette var absolutt den konkurransen hvor kaninene overrasket mest! Sasha tok sin andre pinne i kroket middels og sin første pinne i høyde med 65cm, Snuppi hoppet med 0+1 i rett lett, og var nær ved å få pinne, og NonStop fikk sin aller første pinne i rett middels - SYKT!!

10. september hentet jeg endelig min nye, kanonskjønne kanin, Mille! Jeg hadde holdt av kanin etter kanin gjennom sommeren, men jeg fikk aldri overtalt foreldrene mine så jeg måtte gi slipp på dem. Men plutselig sa de ja til at jeg kunne kjøpe Mille! Har aldri angret et sekund på dette, til tross for en del kommentarer =/

Etter laaang ventetid kom endelig NM helga hvor jeg skulle starte på mitt aller første NM. Dette var 27-28. september i Eidsvoll. Sasha skulle starte i lengde, men der har man et prakteksemplar på kanin som ikke vil hoppe lengde inne ;) Han gikk ut på startlengden, men jeg kunne glede meg med alle de andre gode resultatene, bl.a. at hans søster, Spitzy, ble champion i lengde! :oD

Sasha tok sin andre pinne i høyde på Billie cup, 4. oktober, og på Oslo cupen, 18-19. oktober tok han sin siste pinne og ble elite der også! På denne konkurransen danket også NonStop ut ALLE rogalendinger og andre, og vant rett middels! Dermed hadde hun sikret seg sin andre pinne i rett bane, og plutselig var det mulighet for at tjukke NonStop kunne bli vanskelig, den tanken hadde ALDRI streifet meg!

________________________________________________


Dette var altså litt fra de konkurransene jeg synes det gikk best på, og det var jo i grunnen ganske mange ;) NonStop har oppnådd det helt utrolige med å ha sjanse til å bli vanskelig, og Sasha har jo hatt den sjansen en god stund nå også. Snuppi har vært nærmere pinne en NOEN gang før, det er jo nesten litt komisk! *Hihi*

Mine spådommer for 2004: Jeg tror Sasha iallefall vil greie å komme opp i vanskelig. Jeg tør ikke å håpe noe annet, men det kan da hende han blir elite i en banegren også.
NonStop blir kanskje liggende på middels en stund, men tror også hun har en sjanse til å bli vanskelig. Men det kommer egentlig mye an på hvordan hun er etter at hun skal ha kull med Mickey.
Snuppi kommer nok til å ligge på lett resten av sitt liv. *Hehe*
Mille vil jeg tro kommer opp i middels. Har såpass forhåpninger til henne, men nå skal jeg ikke være så alt for sikker siden hun bare har startet én gang.

Jeg ønsker året 2004 velkommen med åpne armer! =) GOD JUL OG GODT NYTTÅR!