Året 2002

Her skal jeg skrive en liten oppsummering av hoppeåret 2002. Så..enjoy!

For å starte med det første (ja, det var vel ikke så veldig ulogisk?:P) så døde jo Mia i desember 2001. 14. januar fikk jeg en ny kanin, nemlig lille herlige Snuppi =) Jeg kjøpte henne av Emilie Mossevik i Folldal som igjen skulle selge henne for stesøstera si, Marita Bakke. Og jeg bare skjønner fortsatt ikke hvordan det går an å kvitte seg med en så herlig kanin!!! Hun viste seg ikke å være den helt supre hoppekaninen, men jeg kommer ABSOLUTT aldri til å kvitte meg med henne uansett!;)
Prøvde å parre henne opp for første gang 9. februar, men som kjent, kom ingen unger. Prøvde å parre henne opp flere ganger senere, men det kommer jeg nærmere tilbake til.

Josefine, datteren til Mia, og kaninen til Yvonne, begynte jeg også å starte litt med siden hun absolutt hadde potensiale til å nå opp i klassene. Jeg fikk dessverre ikke startet med henne mer enn tre ganger før hun ble solgt videre til ny eier, men talent hadde hun iallefall!

For å ta med en liten ting fra "marsvinverdenen" også, så fikk jeg et nytt marsvin, Flux, i mai, som konfirmasjonsgave.

13. mai fikk NonStop sin aaaaller første pinne. Dette var i rett lett. Tror jeg aldri har vært stoltere og mer glad, bortsett fra da hun ble middels da;) Deretter bare "ballet" det på seg, og hun ble bare bedre og bedre.

8.-9. juni var det den årlige 1814cupen i Eidsvoll, nærmere bestemt hos Karen Marie, og dette er nok fortsatt det beste stevnet jeg har vært på! Det var det største kaninstevnet Norge noen gang har hatt, med ca. 600 startende over kun én helg! Folk fra hele landet kom, og det var skikkelig gøy å møte folk fra litt andre steder enn bare Eidsvoll, Drammen og Tøndsberg. Det ble litt surr siden det var så mange startende og ganske mange klasser, men alt i alt var det et flott stevne! NonStop var, som vanlig, den som gjorde det best av mine kaniner. Hun fikk sin første pinne i kroket lett, og kom der på 8. plass av 105 (!!!). I lengde åpen hoppet hun seg opp til 140cm, og var et hopp unna å bli elite her. Hun hadde, til da, aldri kommet lengre enn 100cm, så det var jeg fornøyd med! I høyden gjorde hun det også supert! Hun som aldri har hoppet mer enn 40cm før i høyde, slo skikkelig til og kom seg over 55cm. Også her et hopp unna å bli elite. I terreng var hun (nesten) uslåelig, for fart har hun jo og riv telte ikke, så her kom hun på 3. plass av rundt 40 stykker. I rett lett fikk hun ingen spesiell plassering, men som prikken over i'en kom hun sammenlagt på 3. plass i minicupen! Helt utrolig mener nå jeg;) Ellers så hoppet Snuppi og Josefine bra, men fikk ingen spesielle plasseringer.

Like før sommerferien kom ble det også avgjort at jeg fikk lov til å kjøpe meg en ny kanin. Og dette ble denne gangen en hannkanin, Sasha! Og han har vist seg å være et naturtalent innen hopping. Er innmari fornøyd med ham!

På Sashas andre konkurranse (21.-22. september) fikk han sin første pinne, dette var en nybegynnerpinne i rett lett. På samme stevne fikk også NonStop sin andre pinne i kroket lett.

12.-13. oktober hadde Drammen sitt aller første to dagers stevne, og dette ble en suksess! Mange kom og alt ble gjennomført mer eller mindre problemfritt. Plasseringene var heller ikke noe å klage på. NonStop vant rett lett og fikk sin andre pinne her. Sasha kom på tredje i samme klasse og fikk sin aller første "ordentlige" pinne.

Etter MANGE forsøk med å parre opp Snuppi fikk hun endelig unger 30. oktober. Sasha ble pappa akkurat på halvtårs dagen sin =) Dette var en blå og en isabella, men dessverre var begge døde da jeg fant dem i redet, vet ikke hvorfor de døde. Det forblir et mysterium. Etter dette var det blitt for kaldt til å parre opp igjen, så nå jeg må vente til det blir varmt igjen.

9.-10. november var det NM i rett bane og lengde på Jæren i Stavanger. Og ned dit dro en liten "hoppegjeng" fra Eidsvoll og Drammen sammen. Dette var et skikkelig koselig arrangement, og ble gjennomført helt etter punkt og prikke, og tror ikke det ble noen komplikasjoner i det hele tatt. LUU (Landsutstillingen for ungdyr) var også på samme sted, og jeg prøvde å stille ut Sasha. Men han var for tung så han ble disket. Dette var jeg jo egentlig klar over, men var gøy å være med for det =) Vinnerne av NM i rett bane og lengde 2002 var: Rett bane; Elisabeth Kåsen med Super Champion Dixie, rett bane veteran; Karen Marie Gunnerud med Chantelise's Little Surprise Gold Point og lengde; Elisabeth Kåsen med Liberik's Great Champion Prins Tino Silverline.

1. desember fikk NonStop endelig sin siste pinne i rett bane og ble middels. Sasha fikk samtidig også pinne i samme gren, så nå har han to pinner der. Ikke lenge før han er middels, men er ingen hast;) Og på NonStops første middelskonkurranse, bare en uke etter hun var kommet opp, kom hun på 3. plass, noe jeg er utrolig fornøyd med!!!

Alt i alt: 2002 har vært et supert kaninår for meg! Kaninene har endelig begynt å gi litt bra resultater, og det har iallefall virkelig løsnet for NonStop som på et år har blitt middels i rett bane og fått to pinner i kroket. Ikke verst med tanke på hvor mye slurving hun gjorde før. Håper hun blir middels i kroket bane også så vi får jenvna det ut.
Sasha kommer nok også til å komme langt i året som vil komme, og jeg gleder meg virkelig til å starte han i høyde og lengde. Tror han har en mulighet til å gjøre det bra der.
Håper også på "litt" flere kull til neste år da, og kanskje det også løsner for Snuppi innen hoppingen. Hvem vet?